Students League το μεγαλύτερο φοιτητικό πρωτάθλημα!!!

Κανόνες Διαιτησίας

Η κάθε ομάδα πρέπει να προσέξει τη συμπεριφορά της, τόσο προς τους διαιτητές όσο  και προς τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από συναδέλφους μας. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα δεχθεί οποιοδήποτε άσχημη συμπεριφορά. Πρέπει να είμαστε κόσμιοι και να κινούμαστε σε αθλητικά πλαίσια. Σε περίπτωση μη σωστής συμπεριφοράς υπάρχει η ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα.

 1. Oι αποφάσεις του διαιτητή είναι τελεσίδικες και αποτελούν αποφάσεις επί γεγονότων.
 2. Απόλυτος  χρονομέτρης είναι ο διαιτητής.
 3. Μια απόφαση μπορεί να ανακληθεί μόνο όταν η απόφαση δεν έχει εκτελεσθεί.
 4. Όταν μια ομάδα μείνει με δύο  παίκτες στο 5×5 και αντίστοιχα με 4 στο 8×8, λόγω αποβολών η τραυματισμών η συνδυασμό και των δύο τότε ο αγώνας διακόπτεται ο διαιτητής αναφέρει τα γεγονότα στη διοργανώτρια αρχή.
 5. Για την έναρξη του αγώνα πρέπει να είναι παρόντες (5) παίκτες από κάθε ομάδα ή (4) ή (3) για το 5×5 και αντίστοιχα (8) ή (7) ή (6) ή (5)παίκτες για το 8×8  εφόσον το δεχτούν οι αγωνιζόμενες ομάδες.
 6. Ο αριθμός των αλλαγών είναι απεριόριστος.
 7. Η αποβολή παίκτη έχει διάρκεια δυο λεπτά.

α)  Ο αποβληθείς  εγκαταλείπει  οριστικά τον αγωνιστικό χώρο για το συγκεκριμένο  παιχνίδι .

β)  Εάν η ομάδα του αποβληθέντα δεχθεί τέρμα συμπληρώνεται αμέσως με αναπληρωματικό αλλιώς συμπληρώνεται μετά το πέρας των δύο λεπτών.

 1. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να φορούν παπούτσια χωρίς τάπες, κυρίως για τη δική τους ασφάλεια. Απαγορεύονται τα παπούτσια με τάπες.
 2. Οι υποχρεώσεις του διαιτητή και οι δικαιοδοσίες του αρχίζουν  από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Οι δικαιοδοσίες του ισχύουν και στον (νεκρό χρόνο) δηλαδή στο ημίχρονο και στο τάιμ άουτ.
 3. Από λάκτισμα κόρνερ μπορεί να μπει γκολ απευθείας, όπως και από σέντρα.
 4. Το τάιμ άουτ είναι ένα για κάθε ομάδα στο κάθε ημίχρονο (ενός λεπτού) και μεταφέρεται στον αγωνιστικό χρόνο,απαγορεύεται η ομάδα να πάρει τάιμ άουτ στα τελευταία 5 λεπτά . Δικαίωμα τάιμ άουτ έχει η κάθε ομάδα εφόσον έχει στην κατοχή της την μπάλα (από κόρνερ, πλάγιο, άουτ).
 5. Το τοίχος στο φάουλ πρέπει να είναι 5 μέτρα.Το τοίχος  στο πλάγιο η στο κόρνερ πρέπει να είναι 5 μέτρα.
 6. Από άμεσο λάκτισμα, ( δηλαδή μονό ) απευθείας σουτ είναι γκολ.
 7. Ο χρόνος εκτέλεσης τεχνικών ποινών είναι 4 δεύτερα ( πλάγιο, κόρνερ, άουτ ), ο χρόνος των 4ωνδευτερολέπτων έχει ως εξής : 4 στα χέρια και 4 κάτω.
 8. Δεν υπάρχει οφσάιντ.
 9. Δεν επιτυγχάνεται τέρμα από πλάγιο άουτ απευθείας.
 10. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια.

 

 1. Απαγορεύονται τα τάκλιν γενικά. Ο ποδοσφαιριστής ακόμα και μπάλα να κερδίσει με τάκλιν χωρίς να ακουμπήσει πόδια σφυρίζεται  κατευθείαν φάουλ και τιμωρείται, εάν συμβεί στην περιοχή είναι πέναλτι.

Α). Όταν ένας παίκτης με πρόθεση:

α)   κλωτσά η επιχειρεί να κλωτσήσει αντίπαλο.

β)   επιτίθεται σε αντίπαλο κατά βίαιο κι επικίνδυνο τρόπο.

γ)   φτύνει, κρατά, σπρώχνει, χτυπά αντίπαλο

δ)   κάνει τάκλιν

ε)   πιάνει την μπάλα με τα χέρια (εκτός του τερματοφύλακα)

θα τιμωρείται με άμεσο λάκτισμα και αν γίνεται  εντός της περιοχής  θα δίνεται άμεσο επανορθωτικό λάκτισμα  (πέναλτι)

 β. Όταν ο τερματοφύλακας

 1. δέχεται με πρόθεση από συμπαίκτη του την μπάλα
 2. όταν κρατά την μπάλα πάνω από 4΄΄ δεύτερα
 3. όταν δεν κάνει την αλλαγή εκτός περιοχής

 θα τιμωρείται με έμμεσο λάκτισμα

 1. Η μπάλα πρέπει  να περάσει όληαπό την γραμμή για να θεωρηθεί ότι είναι εκτός αγωνιστικού χώρου.
 2. Ποινές
 3. Παρατηρήσεις

α)   εμποδίζει αντίπαλο για πρώτη φορά να εκτελέσει ελεύθερο λάκτισμα.

β)   προσπαθεί να αποκτήσει ανέντιμο πλεονέκτημα.

γ)   διαμαρτύρεται σε αποφάσεις διαιτητή

δ)   τάκλιν

ε)   διαπληκτισμοί  παικτών

 

 1. Κίτρινη κάρτα

α. για δεύτερη φορά τα ανωτέρα (1)

β. πιάνει αντίπαλο από την φανέλα.

γ.  κάνει επικίνδυνο παθητικό παίξιμο.

 

 1. Κόκκινη κάρτα

α. όλα τα ανωτέρω για δεύτερη φορά (2).

β. βρίζει συμπαίκτη, αντίπαλο, φίλαθλο, διαιτητή, παράγοντα.

γ. φτύνει.

δ. κλωτσά εκτός φάσης.

ε. ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα εκτός περιοχής (με πρόθεση)

 

 1. Ο τερματοφύλακας μπορεί να επαναφέρει την μπάλα και με τα χέρια και με τα πόδια πέραν της μεσαίας γραμμής (εκτός και εάν εκτελεί άουτ το οποίο γίνεται υποχρεωτικά με τα πόδια και εκτός περιοχής του)
 2. Ο τερματοφύλακας επιτρέπεται να κάνει τάκλιν μόνο με το ένα πόδι μέσα στην περιοχή του, εάν κάνει με δύο ακόμα και μπάλα να ακουμπήσει είναι κατευθείαν πέναλτι.

 

Επίσης, όταν η μπάλα κτυπάει στο πάνω μέρος του γηπέδου (δίχτυ), το παιχνίδι συνεχίζεται. Αν ο διαιτητής θεωρήσει ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση και αλλοίωση της φάσης έχει την δυνατότητα να το σφυρίξει άουτ.

 

Προσοχή :

Η κάθε ομάδα πρέπει να προσέξει τη συμπεριφορά της, τόσο προς τους διαιτητές όσο  και προς τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από συναδέλφους μας. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα δεχθεί οποιοδήποτε άσχημη συμπεριφορά. Πρέπει να είμαστε κόσμιοι και να κινούμαστε σε αθλητικά πλαίσια. Σε περίπτωση μη σωστής συμπεριφοράς υπάρχει η ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα.

 

Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα της ένστασης για αντικανονική συμμετοχή κάποιου ποδοσφαιριστή μόνο κατά την διάρκεια των Play Offs. Η διαδικασία είναι η εξής :

 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και μετά την καταβολή του κόστους του παιχνιδιού στη γραμματεία του γηπέδου και των δυο ομάδων μπορεί να γίνει η ένσταση. Ο αρχηγός της κάθε ομάδας μαζί με τον διαιτητή ή την γραμματεία του γηπέδου αναλαμβάνουν να ελέγξουν την ταυτοπροσωπία των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων (σύμφωνα με το φύλλο αγώνος). Για την πορεία της ένστασης θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των ομάδων άμεσα ( 48 ώρες το αργότερο από την υποβολή της ) από την Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης το παιχνίδι θεωρείται ως μη γενόμενο και επαναλαμβάνεται.